fredag 1. januar 2016

Ut og jakte hekser i det nye året.


Årets første tur ut i skogen for å finne en geocache. I dag var det nemlig en suvenir for å loggen en cache, nemlig Hello 2016. En suvenir er et lite ikon som tildeles av Groundspeak på ulike ting, som caching på bestemte plasser, bestemte dager eller bestemte   ting. Og når man da på riktig dato logger en cache etter retningslinjene, så får man et nytt ikon på profilen sin.

Ikonet for Hello 2016 ser slik ut:

Når vi så litt rundt for å finne noe som passet, så tenkte vi litt på besøket vi har også. To ungdommer fra Australia skulle få en liten følelse av hva en slags vinter i Norge kan by på. Så etter kort tids kikking på kartet fant vi en refleksløype som kunne være artig å prøve på, nemlig H2015: Heksejakten - Oppdagerne #161. En liten sjekk gjorde at vi mente den var passe lang.
En liten utfordring på 1.nyttårsdag er bussrutene ikke like lett å få til å stemme, men vi fant en rute som så ut som den passet. Vi måtte bytte buss i sentrum, og tok rute 18 opp mot "dødssvingen" i Roald Amundsens veg. En liten spasertur langs veien ble det før vi kunne ta av veien og inn på Driftsveien. Og der inne kunne vi skru på lommelykter og lys fra mobiltelefoner for å kunne se litt. Og langs en sti som hadde litt snø og is på seg gikk vi for å komme til startpunktet for refleksene.
Når vi kom fram til startpunktet begynte vi å kikke litt rundt, og litt unna så vi det blinket i en liten refleks. Dermed visste vi hvilken vei vi skulle gå. Og ungdommene ble litt ivrige på å gå uten nødvendigvis vite hvilken retning de måtte gå for å komme fram, så vi måtte forklare at når vi går refleksløyper er det viktig å ha sett neste refleks før vi går fra den refleksen vi står ved. Så i en lang rekke gikk vi innover i skogen......
Og skogen viste seg også fra sin litt små-skumle side, og det passet jo fint når vi skulle på heksejakt.....
Det ble et par ganger vi ble kikkende lenge etter refleksene, for de var ikke like lett å se. Men noe av det er vel også fordi ikke alle holder lommelykten riktig i forhold til å klare å se refleksene. Med litt trening går det jo bedre og bedre :) Allikevel kom vi til et punkt der det tok sin tid uten at vi så noen nye punkter noe sted. Flere var omtrent på tur ut i skogen på måfå igjen når vi husket på å se oss litt mer tilbake. Og der så vi hvor sluttboksen var. Det ble funn på en flott boks som hadde Halloween-følelse over seg. Artig.
Etter å ha signert boksen gikk vi tilbake mot bussen, men det viste seg at det tok 40 minutter før den kom. Så da gikk vi ned mot Ila for å ta buss derfra. På veien kom vi på at vi hadde med oss stjerneskudd også, så vi feiret litt årets første funn også. Det ble jo ikke så mye i går med all den vinden som var da. Og for våre besøkende var det spennende å se på Ila-bekken der det rant vann selv om det var vinter og litt is der :)
Ilaparken var helt stille og et fint syn på kvelden. Så ble turen avsluttet med at vi måtte lære de besøkende at det aldri er for kaldt til en is eller en milk-shake :D                                                                                                                                                                                                                                                                                            Så årets første tur og cache ble dermed en stor suksess!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar